Nota preliminara: Shiva Pashupati - Stapinul Animalelor din vechile religii precrestine. Marele Zeu Shiva, ca aspect al Sf Treimi (ca o fateta a Diamantului Divin). Sigiliul de la Mohenjo Daro (din imagine) are cca. 8000 de ani vechime.
Sf Mucenic Eustatie Plachida
(ziua lui e pe 20 septembrie, sfant militar - maestru de Arte Martiale, luptator-razboinic al Spiritului/Luminii, care ne poate invata pe oricare dintre noi, direct, de la inima/suflet/fiinta/minte la inima/suflet/fiinta/minte, ptca exista O/1 Unica Inima/Fiinta/Suflet/Minte Divina - ceea ce ne este de folos, de ex. chiar si Arte Martiale ca Do/Cale. Insa sa nu uitam ca Iisus Hristos Mantuitorul nostru este "cel mai mare Judoka al tuturor timpurilor"/cedeaza ca sa invingi=daruind vei dobindi=wei wu wei-actiunea prin non-actiune, Fiind "Calea [Do], Adevarul si Viata", precum si Lumina si Legea Divina/Dharma = Calea-Adevarul-Viata-Lumina-Legea-01, iar "Odighitria = Cea care arata Calea si protejeaza pe Cale" este Maica Domnului),
este generalul roman al lui Traian, care a cucerit Dacia (al 2-lea razboi daco-roman). Deci e unul dintre fondatorii poporului nostru. Lui i S--a aratat Hristos sub forma unui Cerb (cu o Cruce de Lumina intre coarne). Cerb care era chiar Hristos (variantele mai noi din Vietile Sfintilor spun ca Hristos statea intre coarnele acestui cerb magic, intr-o cruce/sub forma unei cruci de Lumina, una cu El; ca in basme - animalul magic al samanilor, vehiculul purtator al zeului, una cu zeul). Deci Sf Eustatie face legatura si cu vechile religii precrestine (indo-europene si nu numai). Fiind o manifestare-incarnare a aspectului Divin de mai sus.
> Sfintii Mc.: Eustatzie Plachida, Teopisti (sotia sa), Agapie si Teopist (fiii sai) (prãznuiti pe 20 septembrie; pãrticele din moastele Sfintilor se aflã în Biserica “Iancu Vechi”, intersectia Str. Mãtãsari cu Bd. Pache Protopopescu, în apropierea/vizavi sediului ProTV)
si la
Mânãstirea “Sf. Nicolae – Mihai Vodã”, de lângã Metrou Izvor, Str. Sapientzei, Nr. 4 (doar Sf Eustatie)
si la
Mãnãstirea Vladimiresti, com. Tudor Vladimirescu, jud. Galati (doar Sf Eustatie)
precum si la
Catedrala Episcopala din Galati, jud. Galati (doar Sf Eustatie).
http://www.ortodoxism.ro/proloagele/septembrie/Proloage20Sep.shtml
http://www.archweb.cimec.ro/scripts/PCN/clasate/Poza.asp?k=BA1C3B42...
http://images.google.ro/images?q=Eustatie%20Plachida&hl=ro&...
[PS: Sa nu uitam ca patronul spiritual al Scolii/Salii lui Mario Vasilescu (caruia ii apartine citatul cu Iisus Judoka; http://gnspy.org/ + http://www.minte9.com/kb/lists2 ) si al tuturor elevilor sai („pro” sau „anti” Mario) este Ramana Maharshi: jivanmukta si mare adorator al lui Shiva (de fapt chiar un aspect incarnat al lui Shiva (dupa cum i s-a revelat unuia dintre discipolii lui Ramana) si al Mamei Divine. Iar Arunachala = Muntele Rosu Sacru de la Tiruvanamalai (linga Madras / India) este chiar zeul Shiva (nu doar locuinta zeului, cum este Muntele Kailasha din Himalaia). Si se mai zice ca cine doar priveste fotografia unui jivanmukta este purificat si ca doar vazind fotografia Muntelui Arunachala un om primeste mukta/eliberarea (atentie: Mantuirea crestina insa este cu mult mai mult decit mukta !). Si ca Iisus Hristos ar fi stat
in perioada necunoscuta de noi a vietii Sale pamintesti
(ca Dumnezeu Care îi invata pe oameni / maestri, iar nu ca invatacel al maestrilor din India)
intr-o anumita grota din complexul de pesteri-templu de la Elora (India), considerata a fi si ea o resedinta a Zeului… ]
Nota: imaginile reprezinta (in ordine de sus in jos):
icoana IH/Mt Athos Min. Iviron, icoanele MD: "Odighitria"/Minastirea "Sf Nicolae-Mihai Voda Bucuresti" (icoana provenita la 1665 de la Mt Athos Min.Xenofont"), "Odighitria"/satul Măru, "Odighitria"/Mt Athos Min. Hilandar, "Pantanassa = Atoate Stapina"/Mt Athos, Sf Mc Eustatie, Ramana Maharshi, 3 imagini Arunachala, 1 imagine Varanasi = orasul lui Shiva, 1 imagine moderna Shiva, Mt Kailasha, 1 imagine moderna Shiva, Shiva Nataraja/Dansul Cosmic, Shiva Bali, Zeul celto-druidic Cernunos, Pestera Addaura (primele posturi yoghine 10-15 000 ani iHr), Pestera Altamira, Hamangia, yoghin Mohenjo Daro (8000 BC) si 2 imagini Shiva Pashupati de la Mohenjo Daro.
Linkurile cu copy/paste.
V. si fisierul atasat postarii [sub titlu, sub imagini] + imaginile atasate comentariului facut de bdi.
- Comentariu publicat de Bdi pe Iulie 13, 2011 la 2:16pm
- Moaste ale Sf Eustatie si la:
Biserica „Adormirea Maicii Domnului-Sapienţei” (Str. Sapienţei, Nr. 9; în spatele Mănăstirii „Mihai Vodă”).
- Comentariu publicat de Bdi pe Februarie 24, 2015 la 4:08pm
- Sf Eustatie Plachida paralela cu Sf.Hubert / „Hubertus von Lüttich” (655-727, Liege Belgia) patronul vânătorilor, măcelarilor, opticienilor. A intalnit un cerb cand vana in Vinerea Mare si a vazut Crucea Hristica intre coarnele cerbului. Astfel s-a convertit…
http://www.descopera.ro/cultura/3387000-top-10-sfinti-neobisnuiti-i...
http://en.wikipedia.org/wiki/Hubertus
- Comentariu publicat de Bdi pe Septembrie 11, 2016 la 6:13pm
- Istoricul acestei icoane a Maicii Domnului «Saidnaya» şi minunile ei sunt scrise în limba latină şi se păstrează în biblioteca Vaticanului într-o lucrare cu titlul : «Minunile icoanei Pururea Fecioarei Maria de lângă Damasc».Această icoană se află în Sfânta Mănăstire a Maicii Domnului situată la 25 de kilometri, la nord de Damasc. Mănăstirea este zidită pe cel mai înalt munte dintr-un şir de munţi lipsiţi de copaci şi de orice fel de verdeaţă. Mănăstirea este închinată Naşterii Preasfintei Născătoare de Dumnezeu şi este cea mai vizitată si respectată mănăstire din Orient, mai ales datorită Icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului.Referitor la istoria mănăstirii, există următoarele date:Împăratul Iustinian a hotărât să facă în anul 546 un pelerinaj la Sfintele Locuri ca să se închine ca un creştin de rând şi să păşească pe pământul sfinţit de picioarele sfinte ale Domnului, ale Maicii Domnului şi ale Apostolilor. În drumul său, acolo unde se odihnea împăratul construia mănăstiri şi biserici.Vedenia Maicii Domnului. În drumul său, împăratul a poposit şi în satul Saidnaya. Chiar de lângă sat începe un şir de munţi pleşuvi care urcă treptat şi se sfârşesc la un loc unde se află un han, care era aprovizionat cu apă dintr-un jgheab de piatră. Împăratul a găzduit aici împreună cu suita sa.Într-o seară s-a îndreptat spre colinele dimprejur ca să vâneze. Deodată a fost luminat de o lumină cerească, dumnezeiască, care venea din vârful muntelui de piatră. Fiindcă împăratului îi plăcea să cerceteze, a pornit spre vârful muntelui ca să se încredinţeze ce a fost acea lumină şi de unde a izvorât. Pe drum a întâlnit o cerboaică. Când s-a apropiat de ea, aceasta s-a preschimbat, într-un chip minunat, într-o Femeie distinsă înconjurată de lumină. Atunci acea Femeie i-a vorbit :– Iustiniane, pe cine vrei să omori cu săgeata ta ? Poţi să o omori pe Pururea Fecioara Maria, care îi ocroteşte pe păcătoşi ? Să ştii că ai venit aici cu dumnezeiască purtare de grijă ca să-mi zideşti o mănăstire, a cărei ocrotitoare voi fi eu.Atunci când împăratul s-a întors la locul unde se aflau bărbaţii şi femeile din suita lui, le-a povestit vedenia pe care o văzuse. Cu toţii s-au bucurat de acest fapt dumnezeiesc şi au slăvit pe Dumnezeu şi pe Maica Lui, Preasfânta Născătoare de Dumnezeu, pentru deosebita ei bunăvoinţă pe care a arătat-o împăratului lor.Planul ceresc al mănăstirii. Iustinian, după vedenia pe care a avut-o, a chemat îndată pe arhitectul său şi i-a poruncit să înceapă construirea mănăstirii cât de repede se poate, în locul pe care i l-a arătat Maica Domnului.+Ne aflăm pe locul casei [din Ierusalim] în care s-a născut Sfânta Ana, mama Maicii Domnului. Deci suntem în casa Bunicii Maicii Domnului, a străbunicii Mântuitorului nostru! Clădirea actuala este veche, din secolul zece, am renovat-o de curând și am gasit o frescă cu un înger, de secol zece, o vedeți acolo sus, în fața intrarii!
Avem o icoană miraculoasă a Maicii Domnului cu Pruncul, mare făcătoare de minuni, care a venit aici singură, prin aer, din Siria, de la Mănăstirea Saydanaya de lângă Damasc – mănăstire veche, fondata de Împăratul Iustinian în anul 547. Numele mănăstirii din Siria, Saydanaya, înseamnă Prima Doamnă, Maica Domnului – de la această icoana venită miraculos aici în Ierusalim, pe la anul 1700, și mănăstirea noastră a preluat numele. Icoana este originală, în Siria la mănăstire s-a observat lipsa ei, iar când niște creștini sirieni au venit la Ierusalim să se închine la Locurile Sfinte, au recunoscut-o; crezânad ca a fost vorba de un jaf, au luat-o să o ducă înapoi în Siria. Dar pe drum, icoana a dispărut și s-a întors tot singură aici!
http://www.miriamturism.ro/saydanaya-din-siria-in-ierusalim/
- Comentariu publicat de Bdi pe Septembrie 16, 2016 la 11:57pm
- Comentariu publicat de Bdi pe Martie 29, 2019 la 11:00am
- Cea mai veche mănăstire ortodoxă din Siria, Saydanaya, este „inima care pulsează sângele creştinismului sirian”. De fapt, este un oraş de biserici, cu 40 de Sfinte Altare. Rugăciune, frumuseţe, arhitectură, istorie şi ruine. Un loc în care creştinii se roagă de 1500 de ani, un loc unde femeile musulmane vin să se roage, pentru a rămâne însărcinate. O mărturie că pe acest pământ a existat o profundă trăire creştină, încă din timpul împăratului Iustinian cel Mare.
În limba aramaică, pe care a vorbit-o Însuşi Hristos Mântuitorul, saydanaya însemnă „vânătoare de gazele”. Căci, legenda întemeierii aceste mănăstiri este legată chiar de o gazelă. Împăratul Iustinian, într-una dintre expediţiile sale orientale, a ajuns în acest deşert, în care armata sa şi-a aşezat tabăra. Împăratul a văzut o gazelă frumoasă în depărtare. A pornit la vânătoare, urmărind-o până când acesta s-a oprit pe un pisc stâncos şi s-a apropiat de un izvor de apă proaspătă. Deodată, gazela s-a transformat într-o icoană a Prea Sfintei Născătoare de Dumnezeu [Gazela era Insasi Maica Domnului, dupa cum in cazul Sf. Eustatie Plachida, Cerbul era Insusi Mantuitorul Iisus Hristos]. Din ea se întindea o mână albă şi un glas i-a spus: „Tu vei construi o biserică pentru mine, aici, pe acest deal”. Apoi, lumina cerească şi figura maiestuoasă neobişnuită au dispărut.
Legenda s-a păstrat doar în varianta arabă, neexistând în izvoarele bizantine. Însă, un lucru este cert. În oraşul bisericilor se păstrează o icoană a Maicii Domnului, datată de către specialişti ca fiind contemporană cu domnia împăratului bizantin Iustinian. O icoană la care au evlavie atât creştinii, cât şi musulmanii. Dacă întrebi orice musulman din Damasc şi împrejurimi ce este Saydanaia, el va răspunde că este „Doamna noastră”. O mănăstirea ce adăposteşte icoana de la care curg valuri de minuni atât pentru creştini, cât şi pentru musulmani.
https://doxologia.ro/viata-bisericii/marturii/o-minune-contemporana...
Varianta cu alte detalii:
https://www.ganduridinierusalim.com/icoana-facatoare-de-minuni-a-ma...
http://saidnaya.com/
+
Mănăstirea Saydanaya din Ierusalim – lăcaș construit pe locul casei bunicii Maicii Domnului (aici icoana facatoare de minuni mica venita din Siria, sora cu icoana mare de acolo). Icoana a Maicii Domnului pictata de insusi Sfantul Apostol Luca chiar dupa chipul Prea Sfintei Nascatoare de Dumnezeu si pururea Fecioare Maria, si aflata in manastirea Saidnaya din Ierusalim (si nu la cea din Siria, cum apare gresit, in mai multe referiri de pe internet). Este vorba de icoana care a plecat singura de la Saidnaya, din Siria, pentru a sta alaturi de bunica sa, Maria, la Ierusalim.
O icoană miraculoasă a Maicii Domnului cu Pruncul, mare făcătoare de minuni, care a venit aici singură, prin aer, din Siria, de la Mănăstirea Saydanaya de lângă Damasc – mănăstire veche, fondata de Împăratul Iustinian în anul 547. Numele mănăstirii din Siria, Saydanaya, înseamnă Prima Doamnă, Maica Domnului – de la această icoana venită miraculos aici în Ierusalim, pe la anul 1700, și mănăstirea noastră a preluat numele. Icoana este originală, în Siria la mănăstire s-a observat lipsa ei, iar când niște creștini sirieni au venit la Ierusalim să se închine la Locurile Sfinte, au recunoscut-o; crezânad ca a fost vorba de un jaf, au luat-o să o ducă înapoi în Siria. Dar pe drum, icoana a dispărut și s-a întors tot singură aici!
http://www.miriamturism.ro/saydanaya-din-siria-in-ierusalim/
https://doxologia.ro/locuri-sfinte/manastirea-saydanaya-din-ierusal...
“Pe urmele Bunicii Maicii Domnului” de Maica Ecaterina Fermo, Editura Agaton
https://www.scribd.com/document/66979539/Pe-Urmele-Bunicii-Maicii-D...
undefined
- Comentariu publicat de Bdi pe Martie 29, 2019 la 11:02am
- Shiva Pashupati - the deity here gained great fame there as Pashupati, the Lord of all Pashus, which are living as well as non-living beings.
There are several complex stories involving the origins of Pashupatinath. One story goes, in brief, that Shiva and Parvati came to the Kathmandu Valley and rested by the Bagmati while on a journey. Shiva was so impressed by its beauty and the surrounding forest that he and Parvati changed themselves into deer and walked into the forest. Many spots in the Kathmandu Valley have been identified as places where Shiva went during his time as a deer. After a while, the people and gods began to search for Shiva. Finally, after various complications, they found him in the forest, but he refused to leave. More complications ensued, but ultimately Lord Shiva announced that, since he had lived by the Bagmati river in a deer's form, he would now be known as Pashupatinath, Lord of all animals. It is said that whoever came here and beheld the lingam that appeared there would not be reborn as an animal.
Legend says that Lord Shiva and Parvati once took the form of an antelope and sported unknown in the forest on the Bagmati river's east bank. The gods later caught up with him and grabbing him by one of his horns, forced him to resume his divine form. The broken horn was worshipped as a Sivalinga but over time it was buried and lost. Centuries later astonished herdsmen found one of his cows showering the earth with milk. Digging deep at the site, he discovered the divine linga of Pashupatinath.
It is said that the wish-fulfilling cow Kamadhenu took shelter in a cave on the Chandravan mountain. Everyday Kamadhenu went down to the place the lingam was sunken into the soil and poured her milk on top of the soil. After a few thousand years some people saw Kamadhenu pouring milk on that same spot every day, and started to wonder what that would be. So they removed the soil and found the beautiful shining lingam and started worshiping it.
https://en.wikipedia.org/wiki/Pashupatinath_Temple
..........................................
- Comentariu publicat de Bdi pe Septembrie 17, 2009 la 10:12pm
- Comentariu publicat de Bdi pe Iunie 22, 2010 la 10:58pm
- V. si:
http://altmarius.ning.com/profiles/blogs/biserici-din-bucuresti-cu
http://altmarius.ning.com/profiles/blogs/acoperamintul-maicii-domnului
http://altmarius.ning.com/profiles/blogs/sarbatoarea-icoanei-facatoare
http://altmarius.ning.com/profiles/blogs/calendar-al-sfintilor-cu
http://altmarius.ning.com/profiles/blogs/biserici-din-romania-cu-ic...
http://altmarius.ning.com/profiles/blogs/biserici-din-romania-cu-mo...
http://altmarius.ning.com/profiles/blogs/izvoare-tamaduitoare-din
http://altmarius.ning.com/profiles/blogs/despre-boala
http://altmarius.ning.com/profiles/blogs/sfintii-vindecatori
http://altmarius.ning.com/profiles/blogs/sf-ioan-rusul-mare-vindecator
http://altmarius.ning.com/profiles/blogs/carti-vii
http://altmarius.ning.com/profiles/blogs/pravila-de-rugaciune
http://altmarius.ning.com/profiles/blogs/sf-cuv-parascheva
http://altmarius.ning.com/profiles/blogs/sf-nicolae-6-decembrie
http://altmarius.ning.com/profiles/blogs/sf-ioan-botezatorul
http://altmarius.ning.com/profiles/blogs/sf-mc-dimitrie-izvoritorul-de
http://altmarius.ning.com/profiles/blogs/zeul-cavalerul-trac-sf
http://altmarius.ning.com/profiles/blogs/sfantul-mare-mucenic-mina-11
http://altmarius.ning.com/profiles/blogs/sfintii-mc-de-la-2
http://altmarius.ning.com/profiles/blogs/sf-francisc-de-assisi-4
http://altmarius.ning.com/profiles/blogs/sf-ciprian-2-octombrie
http://altmarius.ning.com/profiles/blogs/sf-stelian-ocrotitorul
http://altmarius.ning.com/profiles/blogs/sf-nectarie-taumaturgul-9
http://altmarius.ning.com/profiles/blogs/sf-simon-zilotul-10-mai
http://altmarius.ning.com/profiles/blogs/sf-valentin
http://altmarius.ning.com/profiles/blogs/minuni-ale-sfintei-mucenite
http://altmarius.ning.com/profiles/blogs/sfanta-xenia-petrovna-de-la
http://altmarius.ning.com/profiles/blogs/sf-matrona-din-moscova
http://altmarius.ning.com/main/search/search?q=Padre+Pio&page=1
http://altmarius.ning.com/profiles/blogs/sff-ioasaf-sau-iosafat-adi...
http://altmarius.ning.com/profiles/blogs/parintele-arsenie-papacioc
- Comentariu publicat de Bdi pe Octombrie 1, 2010 la 12:16pm
- Comentariu publicat de Bdi pe Octombrie 13, 2010 la 2:23pm
- Comentariu publicat de Bdi pe Octombrie 25, 2010 la 2:51pm
- Comentariu publicat de Bdi pe Octombrie 27, 2010 la 2:36pm
- Comentariu publicat de Bdi pe Noiembrie 24, 2010 la 3:42pm
- Comentariu publicat de Bdi pe Decembrie 17, 2010 la 3:24pm
- Comentariu publicat de Bdi pe Decembrie 20, 2010 la 3:25pm
- Comentariu publicat de Bdi pe Ianuarie 18, 2011 la 1:08pm
Niciun comentariu:
Comentariile noi nu sunt permise.